Donnerstag, 20. August 2020

Vždy v aguste

To bolo vtedy presne ako dnes. Neverím tomu hlúpemu naivnému otrepanému tvrdeniu “história sa opakuje”! História ťažko, počasie často. Zajtra neviem, aké počasie bude, dnes to vyzerá presne ako vtedy, len je to prakticky o deň skôr. Oni začali prvým tankom hodinu pred dnešnou polnocou. Teda vtedajšou polnocou, nie dnes, len počasie bolo vedy presne ako si ho dnes pamätám. Ten tank, nie ten istý, samozrejme, ten si pamätám tak isto, veď som v tom istom modeli sedával ako poslucháč architektúry  - a tým pádom automaticky ku tankistom bez ohľadu na výšku, ktoré bola pre tankistu príliš vysoká, - zaradený. Je to teda päťdesiatdva rokov. História sa neopakuje, počasie často, história poskytuje len za vlasy pritiahnuté, niekedy priam morbídne príklady, našepkáva. Ako teraz, všetci proti putinovskí komentátori sa obávajú zásahu Rusov v Bielorusku. Natíska sa náš, československý vzor roku 1968. Aké krásne jednoduché, nie?

Dissident tiahne...


3 Kommentare:

  1. Je to měkké, je to sladké, je to neprůstřelné. Víš, co to je?
    Pudding v tanku.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    A taky jsem si vzpomněl na lidovou tvořivost v 68ém:
    Na ochranu naší banky
    nejsou třeba žádný tanky.
    Vždyť to hovno, co tam máme,
    sami dobře ohlídáme.
    Je tam hovna jenom kus,
    ostatní vzal bratr Rus.

    AntwortenLöschen
  2. Bělorusko je na Rusku tak závislé, že je asi skoro jedno, zda Lukašenko vydrží nebo padne. Myslím, že Putin si dopřává pocit diváka na zápasníky v ringu.

    AntwortenLöschen

Smutná, mrazivá cesta

  Vrátili me sa z cesty a stál pred domom: (Foto renomovaný fotograf Alan Hydža, dúfam, že nám odpustí.) Hoci lišiak stál a pózoval ako prof...