Donnerstag, 24. September 2020

Každý voli slobodne?

 Ako teda?

Onedlho* u nás veľké hlasovanie o kúpe nových lietadiel. 6 miliard je povolených. Len sa nevie, ktorý z tých 4 modelov, dva z USA, dva EÚ kúpiť. Mierumilovní zelení a socialisti nechcú žiadne, vraj dróny a vetrone stačia na obranu Švajčiarska. Na balóny zabudli.


Tí zelení somári zabudli na komáry, - to je kvôli rýmu, či gramaticky správne neviem, asi by to malo znieť KOMÁRE, ala ide tu o básnickú slobodu -  ktoré by mohli letecký priestor nad Švajčiarsko úspešne ohraňovať, aspoň tučných letných hostí z trávnikov pichaním vyhnať...nech si radšej miesto slnenia idú zapichať!


Hlasovanie - výsledky v nedeľu večer. Obvykle už nehlasujem, je to príliš často. Ale včera som išiel, hoci som to nemal v úmysle. Na rozdiel od súdruha Trump-a som totiž za hlasovanie poštou všetkými štyrmi. Ale čo si nevymyslia tí Eidgenossen - Genosse je súdruh, Eidgenosse je ale sprisahanec a nadovažok označenie obyvateľa Helvétie - ? Kvôli Corone sa má hlasovať výlučne poštou, ak je to len trochu možne. Ja volím vždy poštou.


Tak to by bola voda na môj mlyn. Ale pravý opak: Ak sa niečo, niekto prihovára k mase, ak dobré rady na masu adresuje, tak ja musím mať práve opačný názor, mienku. Tak som sa teda nechal doviezť pred curyšskú radnicu, (normálne máme na výber nespočetne veľa volebných možností, ale mocná Corona rozhodla, ina na radnici alebo v hlavom električkovom depot) kde som nechal slávnostne strčiť moje hlasovacie lístky do urny, pretože sám do urny ešte nechcem...


Vraj ich tam osobne strkal taký mládenec s maskou na ksichte, lebo všetci vo volebnej miestnosti museli mať rúška, asi kvôli anonymite, lebo plenty sú u nás prežitok. Neviem, sedel som v aute a pozoroval svadobčanov, ktorí si navliekali tiež rúška, len bez rúška sa dnes ani pes nevyserie, kde tam sobáš! Alebo je to ochranné opatrenie pre nerozvážnych, ktorí sa oddane chcú nechať oddať a nevedia, ako sa schovať? Ako v poslednom momente vziať roha?

...a teraz ste muž a žena a len smrť vás rozdvojí. Preto do smrti si nestrhnite z tváre masku!


Rúška! Pomaly ale iste im prihára. Pospolitý ľud začal demonštrovať, populárni vedci zase neprestávajú o ich význame škriepiť a normálny spotrebiteľ si ide bez rúška vypiť. Predavači masiek si zo zisku nakúpili Bentleys, Mercedes-y, ba jeden náhle zbohatlý študent, ktorý s kolegom importoval rúška z Číny, kúpil Rolls, aby sa dáko mohol odlíšiť od maskovanej masy, ktorá otrocky používa masky aj počas jazdy vo vlastnom aute.


Tak ako teda?


*”Onedlho” som napísal kým bol čas na zaslanie hlasovacích lístkov poštou, ale ako text hore vysvetľuje, nechcel som byť ako ovca...


2 Kommentare:

Smutná, mrazivá cesta

  Vrátili me sa z cesty a stál pred domom: (Foto renomovaný fotograf Alan Hydža, dúfam, že nám odpustí.) Hoci lišiak stál a pózoval ako prof...